TENİSİN “EN İYİSİ” FEDERER GELİYOR

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi tenisçileri arasında başı çeken, kazandığı turnuvalarla ve yıllardan beri gösterdiği performansla, dünyada tüm tenisseverlerin kalbinde taht kuran, tenisin yaşayan efsanesi İsviçre’li tenisçi Roger Federer İstanbul’a geliyor.

27 nisan-3 mayıs tarihleri arasında, İstanbul World of Sports Arena’da ilki gerçekleştirilecek olan TEB BNP PARIBAS ISTANBUL OPEN tenis turnuvasına katılmak için geleceğini açıklayan Federer, turnuva başlamadan çok büyük bir heyecan fırtınasının içine çekti tüm tenisseverleri. Dünya’daki tüm tenisseverlerin, oyuncuların, tenise meraklı olan herkesin yakından tanıdığı ve saygı duyduğu bir sporcuyu canlı canlı izlemek düşüncesi gerçekten heyecan verici.

Dilerseniz size bu turnuva hakkında ve turnuvanın bize sağlayacağı tartarlar hakkında biraz bilgi vereyim. Bu turnuva ATP takviminde bulunan ve kazanana 250 puan kazandıracak olan önemli bir turnuva. Bu turnuvadan kısa süre sonra da bir Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık başlayacağından dolayı buraya katılım sağlayan tenisçiler gayet formda olacaklardır ve bu karşılaşmaları izlemeye gelen tüm tenisseverler için gerçekten harika olacak.

Federer’le organizasyonu gerçekleştirecekler aralarında önceden anlaşma yaptıklarından dolayı yıldız sporcunun ismi erken açıklandı. Böyle bir turnuvaya dünya sıralamasından ilk ellinin içerisinden bir çok tanıdık ismin gelmesi de hiç sürpriz olmaz.

Peki İsviçre’li yıldızın ülkemize gelmesinin ne gibi katkıları olabilir? İlk önce ülkemizdeki tüm tenisseverler Federer’le beraber bir çok yıldızı yakından izleme fırsatı bulacak. Dünya’da ve ülkemizde bir çok medya kuruluşu karşılaşmayı yakından takip edecek. Bu ilgi, tenisin ülkemizde ki popülerliğine pozitif bir ivme kazandıracak. Bu pozitif ivmeyi daha turnuva başlamadan bile hissedebiliyoruz. Tenise başlayanların sayısında artış olmasını sağlayacak, belki de tenise başlayan minik sporculardan birisi ileride ünlü ve başarılı bir sporcu olacak kim bilir? Ülkemizde futboldan başka bir spor branşının esamesinin okunmadığı hepimiz tarafından bilinen bir gerçek ama bu turnuvayla beraber kısa sürede olsa ülkemizde tenis konuşulacak.

Umarım tenise olan bu ilgi katlanarak artar ve herkes tenisin ve sporun tadını çıkartmak için bir fırsat yakalar.

 

Serdar Sütçü

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir