ŞİMDİ TREND AYNA KAPLAMA DUVARLAR VE AYNALI MOBİLYALAR

Dekorasyonda yükselen son trend ayna kaplama duvarlar… Şimdi herkes evindeki aynalara şöyle bir baksın. Bunları salonlarımızdaki konsollarımızın üzerine, antrelerimize, yatak odalarımıza ya da banyolarımızda  çerçevelerin arasına sıkıştırıp aksesuar niyetine kullanıyoruz değil mi? Fakat artık aynalar bulundukları çerçevelerden sıyrılıp, bir aksesuar olmaktan çıkıyor ve duvarlarımızda devasa boyutlarda yer alıyor. Böylece hem mekanımıza derinlik verip daha büyük algılanmasına sebep oluyor, hem de az ışık alan ortamlar için ışıl ışıl bir görüntü sağlıyor.

Salonunuzun bir duvarına komple ayna kapladığınız zaman, salon diğer tarafa devam ediyormuş gibi gözüküyor. Bu derinliği çerçevesiz ve yekpare yerleştirilmiş bir ayna sağlıyor. Son yıllarda bir çok evde, en çok baklava kesim bizotelili modeller kullanılıyor. Bu baklava kesimlerin büyükleri de var, küçükleri de. Genellikle aynaların önüne konsollar yerleştiriliyor. Daha çok klasik tarz mobilya kullananların tercih ettiği bir modeldir. Aynaların renksiz, füme, bronz ve oksitli olanları en çok uygulanan modeller arasında. Yatak odalarına, ister makyaj masanızı koyduğunuz duvara isterseniz de yatak başlığınızın arkasına yerleştirebilirsiniz. Asimetrik kesimli aynalar modern dekorasyonlar için çok şık bir seçim. Mesela salonunuzun orta yerinde hoşlanmadığınız bir kolon varsa, ayna kaplama yapabilir, hem kolonu kamufle edebilir, hem de ışıl ışıl bir görüntü yakalarsınız. Oksitlendirilmiş baklava kesimli aynalar, mekanınızda dramatik bir etki yaratmanızı sağlar. Duvarınıza uyguladığınız aynanın etrafına çerçeve yaptırabilirsiniz. Koltuklar aynaların hemen önüne yerleştirilirse, hem pencerelerden gelen ışığı dağıtmaya hem de mekanı iki katı büyük göstermeye yarayacaktır.

Dekorasyonda bir de ayna mobilyalardan bahsetmek istiyorum; Tamam kabul ediyorum, temizliği zor olabilir, sürekli bir özen göstermek gerekebilir ama inanılmaz güzel. Her mekana uyuyor. Yer kaplayan komidinler, konsollar, dresuarlar, sehpalar, dolaplar onunla sanki yokmuş gibi duruyor, mekanı geniş gösterip daha da güzelleştiriyor. Hazır satılan modeller de olduğu gibi, mobilyacınıza özel olarak da yaptırabilirsiniz. Benim size önerim bir odada birden fazla ayna mobilya olmaması. Sizce de çok hoş durmuyorlar mı?

Bir sonra ki sayıda görüşmek dileğiyle…

mavisehir-dergisi-kaanyenilmez2

Haftada bir gün de olsa televizyon seyrediyorum filmlerden birini seyretmeyi tercih ediyorum. Bu hafta seyrettiğim film, beni gerçekten çok etkiledi.

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir