ÖZEL ÜÇ ELMA ANAOKULU

0
6

-Özel Üç Elma Anaokulu ne zaman hizmete girmiştir?
Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 2008 yılında hizmete girmiştir.

– Kurucular hakkında bilgi sahibi olabilir miyiz lütfen…
1982 Düzce doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi lisans programı, Bahçeşehir Üniversitesi Pazarlama ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans bölümü mezunuyum. Yedi yıl İzmir Ticaret Odası’ nda görev yaptıktan sonra, kendi işimi yapma doğrultusunda aldığımız kararla okul öncesi sektörüne girmiş bulunuyorum. Evli ve bir çocuk annesiyim.

-Okulun adını Üç Elma koymak nereden aklınıza geldi, neden?
Bilinen en ünlü masalların değişim öncesi kahramanı olarak kullanılmış Elma. Herakles’e, “dünyanın ucunda, güneşin battığı yerde, Atlas’ın gök kubbeyi taşıdığı yerde bulunan bir bahçedeki ağaçtan 3 elmayı alıp gelme görevi” verilmiştir. Sadece yaratılış efsanelerinde ya da kutsal kitaplarda değil, birçok mitolojik metinlerde, masallarda da bahsedilmiş elmadan. Herakles’in Altın Elma’sı: Altın Elmalar veren elma ağacını diken ve yetiştiren toprak tanrısı Gaia’dan başkası değildir. Pamuk prenses ve yedi cüceler masalında, Cadı-Kraliçenin ödül olarak sunduğu kırmızı elma masalın sonunda onun hayatını değiştirecek olaylar yaşamasına sebep olmuştur. Okullarda öğretilen “çalışan kazanır, elması kızarır”da, elma başarının sonucudur. “Elma dersem çık, armut dersem çıkma” da elma, var olmayı, burada, şimdi ol ve mücadele et kavramını anlatıyor. Gerçek, çok uzaklarda, çok zor olanlarda, ulaşılmaz dağların zirvelerinde değil, en basit görünen cümlelerde, hiç beklenmedik bir yerde, her zaman karşımızda ve tam yanı başımızdadır. Biz onu görebildiğimiz, fark edebildiğimiz zamana kadar orada olacaktır. Elma mutlak anlamda “kusursuzluk” simgesidir. Niye tekrar tekrar kullanılmış sorusunun cevabı da çeşitli kültürler arasında kuşaklar boyu devam eden toplumsal iletişim ve aktarımdır. Apple’ın ısırılmış elması “tercih edilmişliği” simgeliyor. Bizim için de üç elma velilerimizi, öğrencilerimizi ve okulumuzu simgelemektedir. Ve masalların sonunda gökten düşen üç elma vardır. Biri anlatana, biri dinleyene diğeri de masalın gerçek sahibine…Bizim üç elmamızın biri çocuklarımıza biri velilerimize birisi de okulumuza düşmektedir. Okul süreci üçlü bir sac ayağıdır. Koordineli bir çalışma ile de başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Biz de masal gibi bir okul olmasını istediğimiz için okulumuzun adı ÖZEL ÜÇ ELMA ANAOKULU…

mavisehir-dergisi-uc-elma4

-Okulu kurmaktaki amacınızı öğrenebilir miyiz? Hedefleriniz, misyonunuz ve vizyonunuz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Eğitimin temellerinin erken çocukluk döneminde atıldığını artık hepimiz kabul etmekteyiz. Çocuklarımızın doğumundan 3 yaşına kadar anneleriyle birlikte olması, çocuğun duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını “annenin” karşılaması, çocuğun sağlıklı gelişimi için tercih edilen bir koşul olmaktadır. Ancak 3 yaştan sonra anneler, anneanne-babaanneler, bakıcılar çocuklar için yeterli olmamakta çocuklar artık kendi yaş gruplarıyla sosyalleşmek istemektedirler. Çocukların kendi yaş gruplarıyla sosyal ve güvenli bir ortamda olmalarının zeka puanlarını yükselttiği ve okul öncesi eğitimi alan çocukların ileriki eğitim hayatlarında daha başarılı oldukları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.

Benim de 3,5 yaşında bir oğlum var. Her ebeveyn gibi ben de oğlumun en iyi eğitimi almasını isterim. Ne mutlu ki güvendiğim ve tecrübeli, çocukları gerçekten yürekten seven, onların geleceğimiz olduğuna canı gönülden inanan bir kadroyla bu işi yapıyorum. Tüm çocuklarımız ve onların gelişimleri bizler için çok değerli.

Hedeflerimiz; Çocukların bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak; onları sistemli bir biçimde ilköğretime hazırlamak, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmalarını sağlamakla birlikte ağırlıklı olarak İngilizce temellerini oluşturmak, onlarda Atatürk, insan sevgisi ve manevi değerlere bağlılığın gelişmesine yardımcı olmak, olumlu alışkanlıklar kazandırmak ve olumsuz davranışların düzeltilmesine rehberlik etmek, okulöncesi eğitim konusunda anne-baba ve çevreyi aydınlatıcı çalışmalar yapmak.

Okulöncesi yaşlar çocukların özellikle zihinsel ve kişilik gelişimlerinin büyük oranda belirlendiği dönemdir. Bu nedenle de okulöncesi dönemdeki çocukların ileride mutlu, sağlıklı, başarılı, bağımsız bireyler olabilmeleri için destekleyici bir ortamda yetişmeleri çok büyük bir önem taşır.

Misyonumuz
Özel Üç Elma Anaokulu‘nda, öğrenciler, bilgiyi ezbere dayalı olarak değil, araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak edinirler. Çocuklar, öz disiplini ve benlik saygısı gelişmiş, toplumda birey olarak yer aldığının farkında olan, paylaşımcı, kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını korurken başkalarının haklarına saygı gösteren, gelenek ve göreneklerimize karşı duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bireyler olmak üzere eğitim alırlar.

Vizyonumuz
Özel Üç Elma Anaokulu’nun vizyonu çocukların gelişim düzeyleri, ilgi alanları ve ihtiyaçlarına göre hazırlanan eğitim programını, bilimsel bilgiyi ön plana çıkararak, sanatsal ve kültürel etkinliklere önem veren, yaratıcılığı destekleyen eğitim anlayışı ve aile katılımına önem veren bir kurum olmaktır. Öğrencinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, çocuğun öğrenme ve bilgi edinmede zihinsel kapasitesini kullanabilmesi için çevre ile etkileşimini sağlayan, geliştiren; öğrenmeyi öğrenmiş bireyler yetiştirmek hedefinde olan öncü bir kurum olmayı ilke edinmiştir.

-Okulunuzda yaş aralığı nedir?
Biz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir kurumuz. Bu nedenle okulumuzda alt yaş sınırı 36 ay olup anasınıfı hizmeti de dahil olmak üzere ilkokula başlayacak çocuklara kadar hizmet verilmektedir. Okulumuzda yaşlara göre düzenlenmiş sınıflarımız yer almaktadır. Sınıflardaki öğrenci kontenjanı Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulumuzdaki her sınıf için ayrı ayrı verdiği kontenjana göre belirlenir. Sınıflarımızda bire bir eğitimi uygulayabilmek için bu kontenjanların altında öğrenci olmasına özen gösteriyoruz.

mavisehir-dergisi-uc-elma3

-Üç Elma Anaokulu’nda nasıl bir eğitim veriliyor, nelere dikkat ediliyor?
Okulumuz eğitim programı aylık olarak Uzman Psikolojik Danışmanımız Dilek Özyürek tarafından yapılmaktadır. Programda Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanında aylık olarak ele alınan ayın projesi kapsamında konular, yaratıcı etkinlikler ve problem çözme etkinlikleri yer almaktadır. Yaptığımız çalışmalardan bazıları şöyledir:

AYIN PROJESİ: Her ay ele aldığımız proje konusu kapsamında haftanın üç günü o proje ile ilgili yaratıcı düşünme, beyin fırtınası, sanat, matematik ve fen deney çalışmaları yer alacak şekilde bir ay boyunca çalışılmaktadır. Projede yer alan etkinlikleri, gezileri, deney araştırma ve gözlemleri bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz. Bu konuda yapılacak sınıf ve bireysel etkinlikleri ve aile katılımını da bu doğrultuda hazırlamaktayız. Ayrıca; DİKKAT ETKİNLİKLERİ, MANDALA ÇALIŞMALARI, BRANŞ DERSLERİ, YARATICI DÜŞÜNME ETKİNLİKLERİ kapsamında faaliyetler yürütülmektedir. Bu sayede anaokulumuzda bedensel, zihinsel, motor, duygusal, sosyal ve dil gelişimlerini destekleyici bir program uygulayarak bu programa uygun koşulları yaratıyoruz. Çocukların tüm gelişim alanlarını destekleyen bu programları çocukların keyifle ve ilgilerini çekebilecek şekilde zenginleştiriyoruz. Aynı zamanda Haziran ayından başlayarak yaz okulu yapmayı planlıyoruz. Bu programlara yüzme ve resim, seramik ve dikkat çalışmaları, çeşitli atölyeler, hayal gücü çalışmaları ve 7.8.9. yaş için test etkinliklerini ekleyerek dolu dolu bir yaz okulu planlamaktayız.

-Eğitim verdiğiniz çocukların yanısıra velilere yönelik çalışmalar da yapıyor musunuz? Yapıyorsanız neler yapıyorsunuz?
Çocukların gelişiminde içinde bulundukları çevre önemli bir rol oynar ve aile ise bu çevrenin en temel parçasıdır. Bu yüzden aile katılımı ve ailelere yönelik etkinlikler bizim için çok önemli bir yer tutmaktadır.her velimize her günün akışını anlatan öğretmenlerimiz tarafından doldurulan günlük etkinlik raporu gönderilmektedir. Bunun yanında velilerimize yönelik olarak ayın teması, projesi ve etkinliği kapsamında birçok faaliyet düzenlenmektedir. Sene başında yapılan tüm yıl yapılacak olan programımızı anlattığımız veli toplantısı, Uzman Psikolojik Danışmanımızın hazırladığı Çocuklarla İletişim konulu workshop çalışmamız, Yaratıcı Drama Atölye Çalışması, anneler ve çocuklarıyla birlikte bir akşam düzenlediğimiz Masal Gecemiz, 23 Nisan’ı kutlamaya yönelik düzenlediğimiz kahvaltımız bunlardan bazılarıdır.

-Üç Elma Anaokulu ’nda çalışan personel ve yemekler hakkında bilgi verebilir misiniz? Mesela yemek menüsü nasıl ve neye göre hazırlanıyor?
Çalışan tüm personel konusunda deneyimli, yeterli formasyona sahip, akademik açıdan oldukça başarılıdır. Çocukları seven, şefkat, merhamet ve vicdan sahibi olmaları da en büyük artıdır. Okulumuzda öğrencilerimiz kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı, sabah meyve ara öğün, akşamüstü çerez ara öğün programı uygulanmaktadır. Okulumuzda yemek menüleri çocukların öğünlük ihtiyacı olan yağ, karbonhidrat, protein gibi tüm besin ögeleri göz önüne alınarak özel olarak hazırlanmakta ve öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun miktarda, sağlıklı biçimde beslenmeleri sağlanmaktadır. Yağ olarak tereyağı ve zeytinyağı kullanılmakta olup okulumuzda hiçbir şekilde tavuk tüketilmemektedir. Her sabah süt ve yumurta mutlaka menümüzde yer almaktadır. Annelerin en çok istediği çocuklarının sebze ve bakliyat tüketmeleridir. Bu göz önünde bulundurularak haftada iki kere sebze yemeği, iki kere bakliyat ürünleri, bir kere kırmızı et tüketilmektedir. Öğrenciler yemeklerini öğretmenlerinin gözetiminde yerken öğrencilerin temel ve doğru beslenme alışkanlıklarını da kazanmaları da amaçlanmaktadır.

-Gördüğümüz kadarıyla hijyene ayrı bir özen gösteriyorsunuz? Hijyen konusunu gerek öğrenciler, gerekse personel üzerinde nasıl sağlıyorsunuz?
Toplu yaşamak zorunda olduğumuz okul, iş yeri, hastane ve fabrika gibi alanlarda hijyen kurallarına uyulmasının insan sağlığı için ne kadar önemli olduğunu hepimiz kabul etmekteyiz. Hele konu çocuk olunca hijyen çok daha büyük önem kazanmaktadır. Özellikle aileden ilk kez ayrılan ve ev dışında bir ortamla tanışan çocuk için temizliğin önemini bilen bir kurumuz. Bu amaçla okulumuz günde iki kez süpürülerek, mutlaka çamaşır suyu özelliği taşıyan sirke ve sabunla silinmektedir. Ayrıca tuvaletler ve lavabolar ekstra durumlar hariç günde 2 kez temizlenmektedir.

-Okulunuzdaki etkinlikler ve faaliyetlerden söz edebilir misiniz?
Okulumuz eğitim programı içerisinde ayın projesi kapsamında geziler, tiyatro etkinlikleri, proje ve sanat etkinlikleri planlanmaktadır. Ayda bir okul dışı gezi (tiyatro, müze v.b.) mutlaka yapılmaktadır.Geziler Okul Müdürü, Sınıf Öğretmenleri, Yardımcı Öğretmenler gözetiminde yapılmaktadır. Turizm firmalarından özel olarak kiralanan araçlarla yaptığımız bu gezilerde güvenlik sebebiyle öğrencilerimize Özel Üç Elma Anaokulu logolu önlükler giydirilmektedir. Anaokulumuzun diğer anaokullarından farklı olarak düzenlenmiş geniş bir bahçesi ve oyun parkı bulunmaktadır. Hava şartlarının müsait olduğu her gün çocuklarımız bahçemizde temiz havada oyunlar oynamaktadır, çeşitli etkinliklerini de burada yapmaktadırlar. Bahçemizde bulunan ağaçlar ve çiçekler çocukların doğal gözlem yapmalarına olanak sağlarken, yeşile ve doğaya karşı da bilgi ve sevgi kazanmalarını sağlamaktadır.

Bu arada sosyal medyayı (facebook sayfamızı) çok aktif kullanıyoruz. Mutlaka her gün etkinliklerimizi, faaliyetlerimizi içeren resimler paylaşıyoruz. Bu da velilerimizin içini rahatlatıyor ve çocuklarımızın aktif bir öğrenmenin içinde olduklarını gösteriyor.

Adres: 1828/6 Sokak No:30/A Karşıyaka – İzmir
Telefon: 0232 366 66 32
web: www.3elmaanaokulu.com
Facebook adresi

mavisehir-dergisi-uc-elma2

mavisehir-dergisi-uc-elma5

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz