GENÇ SERAMİK SANATÇIMIZ

0
5

Merhaba sanatsever dostlar
Bu yazımda sizleri uluslararası sanat camiasında kendini kanıtlamış İzmir’li bir seramik sanatçımızla tanıştırmak istiyorum. Leman Kalay Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları Bölümünden mezun olmuş. Daha sonra üniversitenin Seramik Bölümünde başlamış olduğu yüksek lisans eğitimini, ‘Seramik yüzeylerde kullanılan baskı teknikleri ve uygulamaları’ başlıklı tez çalışması ile tamamlamış. Yüksek lisans eğitiminin bir döneminde Erasmus öğrencisi olarak Vilnius Güzel Sanatlar Akademisi Litvanya’da geçirmiş. Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Seramik Bölümünde sanatta doktora eğitimini ‘Seramik sanatında minimalist düzenlemeler’ isimli sanatta yeterlik eseri çalışması raporu ile tamamlamış.

2010-2013 tarihleri arasında Ordu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, seramik ve cam bölümünde, öğretim görevlisi olarak görev yaptıktan sonra, çalışmalarına Güney Kore Kyung Hee Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, seramik bölümünde yardımcı doçent olarak devam etmekte. Bu değerli seramik sanatçımızın yurtiçi ve yurtdışında birçok koleksiyonda çalışması bulunmaktadır. Sanatçı birçok ulusal ve uluslararası sergi bienal ve workshoplarda da yer almıştır. Çalışmalarında daha çok lazer toner transfer tekniği kullanmıştır. Gelişen teknoloji sanatçıyı bu Alana yöneltmiştir. Hem sulu çıkartma hem de dijital transfer yöntemiyle hem akademik camiada, hem de sanat çevrelerinde çalışmaları çok ilgi görüyor. Bu teknik sadece deri sertliğinde pişmemiş bünyeye direkt, sıraltı tekniğinde uygulanmaktadır.

Tanıdık bir form üzerinde görmezlikten geldiğimiz imajları uygulamayı tercih eden sanatçı ,hepsinden önemlisi de düşünsel yaklaşımı ile tasarımlarında renk kullanımı , farklılığını oluşturduğu eserlerde bizlere kanıtlıyor. Kendisine sanat hayatında başarılar diliyoruz.

mavisehir-dergisi-fugen-yenilmez3

mavisehir-dergisi-fugen-yenilmez2

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz