BU SERAMİK SERGİSİ DOKUNMAK İÇİN

Seramik sanatçısı Nuray Erden ve Görsev Bilkay’ın  birlikte kurdukları ve 2014 yılında 16.yılını tamamlayan “İdol Seramik Atölyesi” tüm İdol sanatçılarının katılımıyla Türkiye’de (belki dünyada) ilk olarak görme özürlüler için “Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı”  yararına bir seramik sergisi açıyorlar. İzmir Resim Heykel Müzesinde 02.06.2014 tarihinde saat 18.30 da düzenlenen bir kokteylle açılan serginin özelliği, görme özürlülerin sergilenen her eserin adını ve niteliğini kabartma harflerle ve Braille alfabesiyle tanıtımını elleriyle öğrenebilmeleri, keza  her eserle ilgili bilgiyi ses kaydından dinlemelerinin mümkün olabilmesidir.  Ayrıca genelin aksine, sergilenen eserlerin ellenmesi de serbest bırakılmış olup görme özürlüler ilk defa kendileri için açılan seramik sergisini özgürce gezip, eserleri her yönden tanıma olanağı bulabileceklerdir. Ayrıca sanatçılarla söyleşilerde bulunacaklardır. Serginin geliri de, görme engellilerin kültürel gelişimlerine gönüllülerin inanılmaz  özverileriyle  katkıda bulunan Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığına ait olacaktır. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, yurdumuzda yaşayan görme özürlüler ile yurt dışında yaşayıp daTürkçe bilen görme özürlülerin, yazılı kaynaklara erişimini sağlamak üzere 2004 yılında İzmir’de kurulmuştur. Görme özürlülerin eğitimleri ile kültürel gelişimlerine ücretsiz hizmet eden Türkiye’nin ilk ve tek görme özürlüler kitaplığıdır. Kitaplık hizmeti alan görmeyenler bu vasıta ile kendi kitaplıklarını da  oluşturmaktadır.
Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı, Türkiye’nin her yerine, ayrıca İngiltere, Hollanda, Kıbrıs, Amerika, Almanya’ya ücretsiz ve geri iadesiz hizmet vermektedir.
Hizmet ulaştırdığı  görme özürlü üye sayısı 3300 kişidir.

 

Üyelerine sesli ve kabartma (Braille) baskılı roman, ders kitabı, ÖSS, KPSS, SBS, açıköğretim  (lise, ilköğretim) soru bankaları ve sınav testleri  hazırlamaktadır. Ayrıca aylık yayın organları olan; ilköğretim 1. Kademe öğrencileri için “Yavru Balarısı” (Braille Kabartma) dergisi 2. Kademe öğrencileri için “Balarısı” (Braille Kabartma) dergisi, lise öğrencileri ve yetişkinler için de sesli MP3 formatında “Arkadaş” dergisi hazırlanarak ücretsiz olarak kargo ile adreslerine gönderilmektedir.

 

Tüm bu hizmetler, sayıları 300’ü aşan gönüllü destekçi ve bizlere kuruluşumuzdan itibaren destek olan sponsorlarımız sayesinde üretilmektedir. Amaç,  görmeyen kişilerin Türkçe okur yazarlık oranını arttırmak, eğitim ve kültürlerine katkıda bulabilmek ve bu amaçla yaşam kalitelerini yükseltmektir. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı bugüne değin gerek farklı proje ve tanıtım faaliyetleri ile gerek medyada yer alarak bilinirlik oranını her geçen gün arttırmaktadır. Buna bağlı olarak üye sayısı da artmaktadır. Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın Ana hedefi gelişmiş ülkelerde bulunan görme özürlüler kitaplıkların düzeyine ulaşarak, görme özürlülerin yazılı kaynaklardan yararlanma sorununa köklü çözümler getirmek, onların eğitimine ve kültürel gelişimine önemli ölçüde katkıda bulunmaktır.

 

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir