KÖŞE TAKIMLARIMIZI DOĞRU YERLEŞTİRİYOR MUYUZ?

Salonunuz düzenlenirken, mekanın plansal şeması, bu mekanda bulunmasını istediğiniz mobilyaların doğru olarak yerleştirilmesi bakımından önemlidir. Salonlar dar uzun, kare ve L şeklinde planlanır.Her plan şekline göre farklı çözümler planlanıp, üretilebilir. En doğru çözüm evinizin ölçülerinin alınıp, buna göre çizilen bir plana göre hareket etmektir.

Mobilya düzenlemesini gerçekleştirirken, farklı işlevi olan eşyaların birbirini engellemeden, rahat bir yaşam alanı bırakması gerekir. Köşe takımları oturma odası ve salon gibi mekanlarda çok tercih edilir. Bunun sebebi de, köşe alanlarını parçalı koltuklara göre daha verimli kullanım kazandırması. Ayrıca yatak uygulanabilirliği, taşınma kolaylığı, rahat oturum, alan kazanımı, değişken parçalar, ekonomik oluşu tercih sebeplerinden bazıları. Bu sebeplerden dolayı, mekanda kısıtlayıcılık ortadan kalktığı gibi sağlıklı çözümler yaratılabilir.

Salonunuz geniş ise, ölçüleriniz de uygunsa, çift köşe uygulamasıdan çıkacak ayak uzatma bölümü eklenebilirse daha da rahat ve kullanışlı olur. Köşe takımının kısa ucuna yerleştirilen bir tekli koltuk odada dengeyi sağlar, şık durur. Eğer köşe takımının kısa kenarı yok ise, her iki tarafta eşit uzanıyorsa, iki uca yerleştireceğiniz iki sade koltuk yada büyük bir tekli ve pufla ortamı dengeleyebilirsiniz. Eğer eviniz küçük ise tekli koltuk koyacağım diye ortamınızı daraltmayın. Son dönemde sık kulladığımız evlere farklı hava veren uzun puflar da köşeleri tamamlayarak daha işlevsel bir kullanım sağlar.

Unutmayın, geniş ve ferah bir ortam yaratmak dekorasyonun ilk şartı.Bunu başardığınızda, evinizin tadını çıkartmak keyifli olacaktır. Güzel ve ferah evlerinizde mutluluklar dilerim.

 

mavisehir-dergisi-kaan-yenilmez2

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir