BALKANLARA KARŞIYAKA İMZASI

Karşıyaka Belediyesi ile Makedonya’nın Veles (Köprülü) Belediyesi arasında  imzalanan Protokol gereği yapımı bir yıl süren “Karşıyaka Parkı” düzenlenen törenle açıldı. İki yıl once imzalanan protokol ile “Kardeş Şehir” olan Karşıyaka ve Makedonya’nın Veles (Köprülü) kentleri, projesini Mimar Banu Sarı’nın çizdiği, yapımını Karşıyaka Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün üstlendiği park ile dostluk tazeledi.

Veles Şehri’nin “Likoven salon” semtinde yapılan, 1300 metrekare alana inşaa edilen park 350 bin liraya mal oldu. Park’ın açılışına Veles Belediye Başkanı Slovço  Çadıev, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, her iki kentin Meclis Üyeleri, bürokratlar ve kalabalık bir vatandaş gurubu katıldı.

 

DOSTLUK KÖPRÜSÜ

Törende bir konuşma yapan Başkan Durak; “Aynı köklerden, aynı kültürden gelen her iki halk hayata geçirilen ve geçirilecek projelerle daha da yakınlaşacaktır.  Veles şehriyle kardeşliğimiz geliştireceğimiz yeni ortak projeler, eğitim ve kültürel anlanda yapacağımız işbirlikleriyle devam edecektir. Biz kent yöneticileri halkların birbirlerine yakınlaşmaları, kaynaşmalarında katkı sunmalıyız. Değerli mevkidaşımla bundan böyle çok sık bir araya gelerek kent halklarımız için yapabileceklerimizi tartışacağız” diye konuştu.

Untitled-1

TARTIŞILMAZ KARDEŞLİK

Başkan Durak’tan sonra kürsüye gelen Veles Belediye Başkanı Slacço Çadıev’de her iki halkın ortak değerlerine vurgu yaparak, “Kökleri uzun yıllara dayalı dostluğumuz artık tartışılamayacak durumdadır. Kaşıyaka Belediyesi’nin kentimizde yapmış olduğu Karşıyaka Parkı her iki ülkenin dostluk temellerine konmuş en anlamlı harçtır. Bundan böyle hayata geçireceğimiz ortak projelerimizle var lan dostluğumuzu iyice pekiştirmiş olacağız” dedi.

 

AÇILIŞTA SÜPRİZ

Karşıyaka heyetiyle Veles’e gelen, Balkan ezgileriyle tanıdığımız Türk sanatçı Havva Karakaş da bir konuşma yaptı. Sanatçı konşmanın ardından seslendirdiği Türkçe ve Makedonca parçalarla izleyenlerden  büyük alkış aldı.

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir