BOSTANLI’DA ÇİFTE ETKİNLİK

Türkiye’nin sertifikalı ilk aktif şehri Karşıyaka, iki etkinliğe birden ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Aynı tarihlerde gerçekleşecek etkinliklerde Karadenizliler ve yeni yıl hazırlığı yapmak isteyenler Bostanlı’da buluşacak. 

Karadenizliler: “Yine geldi Hamsi Mevsimi”
Karşıyaka Belediyesi’nin desteği ile Karadeniz Konfederasyonu (KADEKON)’un düzenleyeceği 8. Hamsi Şöleni hamsi severleri ve Karadenizlileri, 18-21 Aralık tarihleri arasında Bostanlı’da buluşturacak. Dört gün sürecek etkinlikte hamsi dağıtımının yanısıra Karadeniz yöresel ürünleri ve lezzetleri ile Karadeniz türküleri ve horonu bir arada olacak.

KADEKON Başkanı Hızır Murtezaoğlu, “Geleneksel hale gelen etkinliğimize ilişkin hazırlıklarımız sürüyor. Hamsi Şölenimize katılım ise her geçen gün büyüyor. Biz, İzmirli Karadenizliler olarak bu şenliği bir Anadolu kucaklaşması olarak görüyoruz.  İnsanlarımızın birbirinden ayrıştırıldığı, ortak değerlerimizin yok edilmeye çalışıldığı günümüzde, birlik ve beraberlik mesajı vermek için bu tarz etkinlikleri çok önemsiyoruz. Birlik, beraberlik ve barış içinde yaşayalım istiyoruz. Bunun en güzel yaşandığı kentlerin başında ise şüphesiz İzmir geliyor. Her yer İzmir gibi olsun, diyoruz. Herkesi şölenimize bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yeni Yıl Alışverişine Yeni Soluk
18-21 Aralık tarihleri arasında Bostanlı Pazarı’nda düzenlenecek diğer etkinlik ise ilk defa gerçekleşecek Yeni Yıl İndirim Günleri olacak. İZFAR Grup tarafından gerçekleştirilecek etkinlikte tekstilden, ayakkabıya, çantadan aksesuara, hediyelik eşyadan gıdaya pekçok firma yeni yıl alışverişini indirimli yapmak isteyenlerin hizmetinde olacak.

Sahne etkinliklerinin yanısıra çocuk oyun alanı ve yeme içme mekanlarının da bulunacağı organizasyon, yeni yıl heyecanına yeni bir soluk, yeni yıl alışverişine de indirim alternatifi getirecek.

mavisehirdergisi-hamsi2

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir