6. EGE ART SANAT GÜNLERİ

Merhabalar… EgeArt Sanat günleri bu yıl Ege Üniversitesi’nin, 60. yıldönümünde, 4-13 Aralık 2015 tarihlerinde yapıldı. 6. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’ne, farklı etkinlik alanlarında, 26 ülkeden 50 uluslararası sanatçı katıldı.

Bu güzel sanat olayından sizlere bahsetmek istiyorum.

İlk olarak 2005 yılında gerçekleştirilen EgeArt Sanat Günleri, İzmir’in 16 farklı kültür merkezinde açılan sergilerle, İzmirlilere sanat şöleni yaşattı. Türkiye’nin ve İzmir’in en önemli sanat etkinliklerinden birisi olan, ülkemizin tanıtımında da önemli bir rol üstlenen sanat günlerinde, resim, baskı resim, heykel, seramik, cam, fotoğraf, videoart ve kağıt sanatları gibi güncel sanat dallarında 2000’den fazla eser vardı. AKM’de “Usta’ya Saygı” ve “Yaşayan Anıt Sanatçılar” Azade KÖKER, Balkan Naci İSLİMYELİ, Bingül BAŞARIR, Füsun ONUR, Genco GÜLAN, Hale TENGER, Koray ARİŞ, Murat MOROVA, Atilla ATAR, Ayfer KARAMANİ, Can GÖKNİL, Cuma OCAKLI, İbrahim BALABAN, Osman DİNÇ, Özdemir ALTAN ve Süleyman Saim TEKCAN gibi yaşayan duayen sanatçılar da birbirinden değerli eserlerini İzmirli sanat severlerle paylaştı. Çağdaş sanat çalışmalarıyla tüm dünyada tanınan ve sıkça adından söz ettiren Sarkis, İzmirli sanatseverler ile ilk kez buluştu. Stalker – İzdüşümü adlı ünlü filmden etkilenerek hazırlamış olduğu 40 adet suluboya tablo, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndeki özel alanda sergilendi. 24 üniversitenin güzel sanatlar fakülteleri, eğitim fakülteleri ve yüksekokullarından akademisyenler “Sanatsal Çözümlere Akademik Yaklaşımlar” isimli sergi ile bir araya geldiler.

Ayrıca Genç yetenekleri desteklemek amacıyla “Dinamik Algı” EgeArt Genç Sanat Yarışması ile “Farkında Olmak ve Hoş Görmek” konulu “Kısa Film Yarışması”, “Foto Maraton” ve “Video Maraton” yarışmaları düzenlenerek, gelecek vadeden genç sanatçılar da unutulmamış. Eğer bu etkinlikleri takip edebildiyseniz, bu yazımdan sonra doğal olarak pişmanlık duymayacaksınız.

Sanat günleri ülkemizin tanıtımında da önemli bir rol üstlenmektedir. Takip edemeyenler 7. EgeArt Sanat günleri için 2016 yılının aralık ayını bekleyecekler. Herkese yeni girdiğimiz bu yılda sanat dolu günler dilerim.

mavisehir-dergisi-fugen-yenilmez2

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir