KARŞIYAKA’DA VEFA GÜNÜ

Karşıyaka Belediyesi, kentin simgesi olmuş, başta Karşıyaka Spor Kulübü olmak üzere, birçok alanda kentin gelişmesine katkı koymuş 6 kişinin isimlerini parklarda ölümsüzleştirdi. Bir günde altı ayrı yerde altı ayrı törene ev sahipliği yapan Karşıyaka Belediyesi geçen dönem Başkanı Cevat Durak “Çocuklarımıza geçmişi anlatamazsak geleceğimizi yakalayamayız. Yaşadıkları süre içinde yaptıklarıyla örnek olmuş kişilerin isimleri bu güzel parklarda yaşayacak, gelecek kuşaklar onları örnek alacak” dedi.

Sakıpağa Ailesi’nden teşekkür
İmbatlı Mahallesi 1595/3 sokakta yeni yapılan parka Tevfik Sakıpağa adının verilmesi törenine Karşıyaka Belediyesi geçen dönem Başkanı Cevat Durak, Bosna Hersen Fahri Konsolosu ve Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak, KSK Başkanı Fatih Diniz, eski Divan Kurulu Başkanı Tahir Türetken, Sakıpağa ailesi ile Tevfik Sakıpağa’nın sevenleri katıldı. Törende konuşan oğlu, İşadamı Sebahattin Sakıpağa babasının Karşıyaka için yaptıklarını anlatarak, “Babamız iki nasihatte bulundu. Öncelikle tartıyı doğru yapmamızı isterdi. Bir de evlatlarımıza yediremeyeceğimiz şeyi üretmememizi isterdi. Onun vasiyetine bağlı kalarak hayatta olduk” diyerek Cevat Durak’a teşekkür etti. Cevat Durak da konuşmasında, “Bizleri bugünlere taşıyanları unutmayacağız. Karşıyaka’ya bir çivi çakanın başımızın üstünde yeri vardır. Karşıyaka’mızın değerleri bu parklarda yaşayacak” dedi.

Temizocak adı Zübeyde Hanım’da yaşayacak
İçerisinde iki adet basketbol sahası, çocuk oyun sahası, spor aletleri ile meyve bahçesinin bulunduğu parkın açılışında Karşıyaka’nın geçmişine tanıklık eden pek çok kişi katıldı. Aile adına konuşan Yılmaz Temizocak, “Babamız ‘Topluma hizmet edersen seni kimse unutmaz” derdi. Bugünkü açılış bu sözün gerçek olduğunu gösterdi. Vefanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiği için Cevat Durak ve meclis üyelerine ailemiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Şemikler Mahallesi’nde yıllarca esnaflık yapan Hüseyin Gürler’in ismi de Pazaryeri karşısında yeni yapılan parka verildi.

Sanat Kentine de Bu Yakışırdı
Vefa gününde, ressam, şair, yazar, çevirmen ve sanat dergisi yayıncısı Fahrünnisa Kadıbeşegil’in ismi Yalı Mahallesi’ndeki 6501 sokaktaki parka, resimleri ulusal ve uluslararası arşivlerde yer alan, yazdığı roman ile ödüller alan Ali Fuat İçsel’in adı da Atakent 2030 sokağa verildi.

Son Tören Yelkenbiçer’e
Yaşamı boyunca Karşıyaka’da birçok altyapı çalışmasına katkı koyan, KSK formasıyla birçok alanda başarılar kazanan, milli hakemlik yapan Avni Yelkenbiçer’in ismi ise Mavişehir’deki Azizi Nesin Bulvarı’ndaki parka verildi. Törende konuşan torun Avni Yelkenbiçer dedesi gibi olma yolunda gayret edeceğini söyledi. Karşıyaka’nın değerlerini parklarda ölümsüzleştirdiklerini belirten Cevat Durak, “Karşıyaka’nın değerlerini unutmak mümkün değil. Kültürde, sanatta, sporda hizmet etmiş, simge olmuş bu kişiler parklarımızda ölümsüzleşiyor. Onların bu toplum için yaptıkları unutulmayacak” diye konuştu.

mavisehir-dergisi-ksk-vefa2

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir