KARŞIYAKA ÇİÇEK KOKACAK

İzmirli çiçek üreticileriyle doğa sevdalılarını buluşturan “Karşıyaka Çiçek Festivali” için geri sayım başladı. Karşıyaka Belediyesi tarafından 15 – 18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek dev organizasyon, Bostanlı Pazaryeri’nde gerçekleşecek. Sevilen sanatçı ve grupların konserleri de festival akşamlarına renk katacak.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE 
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Çiçek Festivali, bu yıl 14’üncü kez Karşıyaka’yı renklendirecek. 15 – 18 Mayıs’ta Bostanlı Pazaryeri’nde yapılacak festivalde, Bayındır, Ödemiş, Urla gibi çeşitli bölgelerden 70 çiçek üreticisi stant açacak. Yüzlerce çeşit çiçek, meyve ve ağaç fidanları ile bahçe bitkilerinin görücüye çıkarılacağı festivalde satışlar da üreticiden tüketiciye aracısız olarak gerçekleşecek. Festivalde; bahçe malzemeleri, saksı çeşitleri, çiçek ilaçları, toprak ve gübre gibi ürünlerin satışı da yapılacak. Karşıyaka Belediyesi Parklar Müdürlüğü ise alanda stant açarak, çiçek ve bahçe bitkileri konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

EĞLENCE DOLU GÜNLER
Yöresel gıda ve hediyelik eşya gibi farklı stantların da yer alacağı festival alanında, çocuklar için oyun grupları kurulacak. 4 gün sürecek organizasyon kapsamında her akşam konser keyfi de yaşanacak. 15 Mayıs’ta Grup Mecaz, 16 Mayıs’ta Turabi Değerli ve Orkestrası, 17 Mayıs’ta Lal ve Selim Gülay, 18 Mayıs’ta Düş Gezginleri sahneye çıkacak. Konserler saat 20.30’da başlayacak.

EN GÜZEL BALKON BAHÇE 
Öte yandan, Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “14. Karşıyaka En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışması” için de hazırlıklar başladı. ‘En güzel balkon’, ‘En güzel bahçe’ ve ‘En güzel apartman bahçesi’ kategorilerinde gerçekleşecek yarışmaya katılmak isteyenler, 29 Mayıs’a kadar Karşıyaka Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne başvurabilecek. Uzman jüri üyeleri tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından dereceye girenler, 10 Haziran’da Tay Park’ta düzenlenecek törenle açıklanacak. İlk 3’e girenlere plaket ve sürpriz hediyelerin verileceği yarışma için 399 40 17 numaralı telefondan detaylı bilgi alınabilecek.

ÇİÇEK GİBİ KARŞIYAKA
Karşıyaka’yı çiçeklerle güzelleştirmek ve daha yeşil bir kent yaratmak için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Hem Çiçek Festivalimiz hem de En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışmamız, çiçek gibi bir Karşıyaka yaratma hedefimizde önemli yer tutuyor. Tüm Karşıyakalıları, coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

mavisehir-dergisi-karsiyaka-cicek2 mavisehir-dergisi-karsiyaka-cicek3 mavisehir-dergisi-karsiyaka-cicek4

Mavişehir ve İzmir'in en sevilen genel kültür, magazin ve güncel hayat dergisi.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir